hvad betyder det at føle sig understimuleret?

Understimulering er en tilstand, hvor man føler sig uinspireret af udvendige påvirkninger. Hvis det er langvarigt, kan det resultere i kedsomhed, manglende motivation og endda depression hos dem, der er udsat for psykisk sygdom. Understimulering kan bekæmpes ved at introducere interessante mentale og fysiske aktiviteter i din daglige rutine og ændre dine udsigter på livet.

Understimulering henviser til følelser af stagnation, kedsomhed og manglende inspiration, der skyldes, at de ikke føler sig udfordret i en given situation. Understimulering kan primært være fysisk eller psykisk, men henviser generelt til intellektuel kedsomhed.

Afhængig af årsagerne til understimulering kan mange ting gøres for at lindre følelserne forbundet med det. Hvis du føler dig mentalt eller intellektuelt understimuleret, så prøv at ændre din daglige rutine. Små ændringer som at køre på cyklen til arbejde i stedet for at køre eller prøve en ny restaurant kan hjælpe, ligesom der kan ske større ændringer som forandring af karriere eller flytning til en ny by. Tilbring tid med folk, der udfordrer din tro og opfordrer dig til at være din bedste, og engagere dig i aktiviteter, du finder stimulerende eller interessant. At lære at spille et instrument, tale et nyt sprog eller på anden vis øge din videnbase er også retsmidler til intellektuel understimulering.

Personer, der kronisk føler sig understimulerede, har øget risiko for amotiverende syndrom, depression og tvangsadfærd. Ifølge PubMed.gov bruger op til to tredjedele af patologiske spillere at spille som et middel til at undslippe kedsomhed. Sensationssøgere – folk, der beskæftiger sig med ekstreme aktiviteter som sky-dykning og race bilkørsel – bruger ofte disse aktiviteter som et middel til at bekæmpe understimulering også.